Chess-på-svenska_vit.gif

- SäffleOperans största satsning någonsin -

Premiär 5 okt

Musikalen av Benny Andersson, Tim Rice och Björn Ulvaeus gjorde succé vid urpremiären i London. Chess på svenska i bearbetning av Lars Rudolfsson hade premiär i Sverige år 2002 och det är med stolthet SäffleOperan kan presentera att vi nu tar oss ann detta jätteprojekt! 

 

SäffleOperans uppsättning av CHESS på svenska ska bli en storslagen musikal om strategi, passion och gränser. Där vi i föreställningen flyttar fokus från schackspelet till spelet mellan de verkliga människorna. Vem gör det smartaste draget och hur förändras spelet när kärleken drabbar oss? Finns det överhuvudtaget en vinnare när insatsen är någon vi älskar? 

Handlingen utspelar sig under ett tv-sänt schackmästerskap mellan de båda schackspelarna Freddie (USA) och Anatolij (SOVJETUNIONEN). På ena sidan står Freddie, en provokativ superstjärna som frivilligt väljer att frossa i offentlighetens ljus. På andra sidan står Anatolij, en bricka i spelet om herraväldet i en värld där övervakning är ett hotfullt verktyg i kampen om makten. Hans hustru Svetlana är kvinnan som tar hand om allt men som förlorar sin make när Anatolij förälskar sig i Freddies flickvän Florence. Under några turbulenta dagar vänds deras liv upp och ner och när mästerskapet är över är ingen av personerna densamma.

 

CHESS på svenska bjuder på dramatik, kärlek och farligt spel men framför allt bjuder den på musik i världsklass. Låtar som I mitt hjärtas land (Anthem), Jag vet vad han vill (I Know Him So Well), Inte jag (Someone Else’s Story) och Drömmar av glas (You and I) lämnar ingen oberörd.

SäffleOperan kommer som tredje teaterhus i världen ges möjligheten att spela den nya omarbetade versionen av föreställningen!