top of page
Så som i himmelen_facebook_1920x1080.jpg

Musikalen Så som i himmelen är baserad på Kay Pollaks älskade och prisbelönta film med samma namn, som blivit något av en svensk klassiker. Det är en berörande berättelse om att hitta hem och att hitta den sanna kärleken. Den handlar också om hur musik kan föra människor samman och kraften i den gemensamma körsången. SäffleOperan blir det första semiprofessionella hus i Världen som fått äran att ge detta verk med premiär 1 oktober 2022. 

KÄNSLOSAMT OCH UNDERHÅLLANDE

Så som i himmelen är en föreställning som bjuder på både skratt och gråt, storartad underhållning och tankar om utanförskap och gemenskap. I centrum står den för svenskarna så viktiga körsången, som kan få de mest skilda typer av människor att komma samman och sjunga av hjärtats lust. I huvudrollerna på SäffleOperan ser vi den lovande Tova Hollender så som LENA och den norska stjärnan Andreas Hoff som DANIEL

 

HITMAKAREN FREDRIK KEMPE

Dunderhiten Gabriellas sång (av Stefan Nilsson och Py Bäckman) har fått följa med från filmen till musikalen, och här finns också en rad medryckande nummer och vackra ballader signerade hitmakaren Fredrik Kempe.

Kempe är känd för sin förmåga att skriva segerlåtar åt artister i Melodifestivalen, att göra poplåtar med operainslag och som jurymedlem i tv-programmet Idol. Men han har också en bakgrund som musikalartist. Som kompositör har han skrivit musik till två musikaler; Jonas Gardells "Livet är en schlager" och senast "Så som i himmelen".

HANDLING

Daniel Daréus är en hyllad och internationellt erkänd dirigent med fullbokad kalender. Han pendlar mellan världens stora konserthallar och operahus när musiken en dag inte längre drabbar honom. Utarbetad och djupt frustrerad över att ha tappat tron på musikens kraft får han under en konsert en kraftig hjärtinfarkt och är nära att dö.

 

Han bestämmer sig då för återvända till den by där han föddes för att leva ett stilla liv bortom alla krav. Daniel möter byns färgstarka invånare och låter sig slutligen övertalas att leda kyrkokören. Han möts av både vänskap och gammal fiendskap men också av den sanna kärleken.
 

                                                                                          Premiär 1 okt 2022

Servitör med Champagne Pyramid

Förboka till Pausen

Förhöj din upplevelse och njut i pausen av din framdukade beställning!

Så som i Himmelen
bottom of page