top of page

Acerca de

(2) (2) 190911-13_ESSfoto_SaffleKommun_medis-36.jpg

Tillgänglighet

Tillgänglighet

Rullstolsburen

Särskilda platser för rullstolsburna finns i vår salong. Dessa platser bokas via SäffleOperans biljettkassa tel. 0533-68 16 00. Rullstolsburen och ledsagare betalar 50% av biljettpriset. Gäller ej vid uthyrningar och externa evenemang.

Ledsagare

Säg till vid bokningstillfället om du har behov av ledsagare. Vi ger 50 % rabatt till både personen med funktionsnedsättning och en ledsagare. Biljetter bokas via SäffleOperans biljettkassa, tel. 0533-68 16 00.

Hörselnedsättning

Vår salong är utrustad med hörselslinga på samtliga platser. Du kan få hjälp och instruktioner för användning av våra värdar.  

Textning

Vår salong är INTE utrustad med textmaskin. Men  handlingen i operor och musikaler som ges finns i lättläst version på vår hemsida. Det finns också mer att läsa i föreställningens programblad. 

Synnedsättning

Vissa föreställningar syntolkas också. Hör av dig till oss så berättar vi vad som är aktuellt. 

Orientering

Vid informationstavlan i foajén finns en orienteringstavla. På den får du en översikt över foajén och ser var  du hittar restaurang, garderober och toaletter. Översikt över vår salong finner du lättast på bokningssidan för biljetter. 

Defibrillator

I foajén finns en defibrillator. Personalen är utbildad i att använda den om ett hjärtstillestånd skulle inträffa.

Matallergi och matintolerans

Innan ni beställer er mat och dryck, berätta gärna för vår café-, bar- eller restaurangpersonal om eventuell matallergi eller matintolerans.

 

Allergier

Lämna gärna parfymen hemma. Andra gäster kan vara överkänsliga mot kemikaliska dofter som exempelvis parfym, rakvatten och parfymerade hårprodukter.

bottom of page