top of page

OM SÄFFLEOPERAN

"Humlan som flyger vidare"

SäffleOperan är en av Värmlands äldsta ännu aktiva teatrar och grundades redan 1974. Vi har ända sedan starten försett värmlänningar och tillresande med ett brett urval av musikal och operaföreställningar av hög konstnärlig kvalitet.

 

Hos oss är varje projekt unikt, och då vi saknar möjligheten att ha fast anställda rekryteras varje år de bäst lämpade inför varje uppgift. Ett ”normalt” år arbetar mellan 20-25 anställda på teatern. Utöver dessa består SäffleOperans ensemble av 50-60 personer som medverkar i produktionerna. 

 

Produktionerna brukar ha premiär första helgen i oktober och vi spelar fram till andra helgen i december. SäffleOperan presenterar produktioner för Säfflebor, värmlänningar och tillresta.

 

"Humlan" SäffleOperan

Som teaterhus har vi ett rykte om oss att vara djärva, i våra val av produktioner. Vi slutar aldrig att utmana oss själva i hur hårt vi kan spänna "bågen". Många gästartister och vår publik vittnar också om en speciell glöd och spelglädje på SäffleOperan. Det händer något unikt när proffs och amatörer möter varandra på scenen. Kanske är det tack vare denna spelglädje och entusiasm som vi ibland har kallats för "humlan". Namnet kommer av vi många gånger har klarat av större produktioner än, en teater av vår storlek borde ha klarat. En humla kan rent vetenskapligt nämligen inte flyga.

Dess kropp är för stor och vingarna för små.  Men det bryr sig inte humlan om… den flyger ändå! 

Våra produktioner ses på Trätäljateatern även kallat  ”Medis”  i Säffle. Teatern ligger vackert belägen vid Byälvens strand i centrala Säffle. 

SäffleOperan  har också en omfattande barn- och ungdomsverksamhet. Denna kallar vi för ”Scenverkstan” och den är något av en plantskola där våra barn och ungdomar får lära sig allt om att skapa god teater. 

 

Säffle Kommun är vår enskilt största och viktigaste bidragsgivare till verksamheten, men SäffleOperan  stöds även av Region Värmland och Kulturrådet samt genom sponsring från lokala företag. 

  • Facebook
  • Instagram
röda stolar
bottom of page